TOIMIALAT

Pelloilta ja metsistä tehtaisiin ja digiaikaan

High Metal Groupin asiakkaat ovat vuosikymmenten aikaan olleet pitkälti lähtöisin agraarikulttuurista ja alkutuotannosta. Teollistumisen myötä fokus aikanaan siirtyi siihen suuntaan. Nyt digitalisaation myötä palvelemme edelleen perinteisiä toimialoja entistä paremmin, mutta olemme luomassa myös uutta liiketoimintaa.

aurinkoenergia

Ympäristö- ja energiateollisuus

Olemme kehittäneet ja valmistaneet ympäristö- ja energiateollisuudelle ratkaisuja yksittäisistä komponeista kokonaisratkaisuihin. Olemme kehittäneet sekä toimittaneet useita tuotteita eri energia- ja ympäristöaloille, mm. ydinenergia, aurinkoenergia ja bioenergia.

Metsä- ja prosessiteollisuus

Valmistamme metsä ja prosessiteollisuuden asiakkaille ensiluokkaisia ja kustannustehokkaita tuotteita ruostumattomista teräslaaduista. Yrityksen huippunykyaikaisiin valmistusmenetelmiin kuuluu mm. 3D-laserhitsaus sekä 3D-laserhybridihitsaus. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun aina 3D-suunnittelusta tuotteiden kontitukseen saakka. Teemme varustelu ja automaatiotyön, sekä käsittelemme hitsit asianmukaisesti, jotta lopputuote on huippulaatua sekä korroosionkestävyydeltään että ulkonäöltään. Palveluihimme kuuluu myös tuotekehitys. Olemme valmistaneet runkopalkkeja toimilaitteille, pesureita, kaapimia, ilmanohjausrakenteita, huuvia, laitteiden suojarakenteita, kulku- ja huoltotasoja kennosta, sellupesurien osia, laiterunkoja, jalustoja, putkistoja, säiliöitä sekä kymmeniä erilaisia prototyyppejä ym.

Teollisuuden ja laitosten kuljetusjärjestelmät

High Metal Groupilla on lähes 40 vuoden kokemus korkean hygieniatason ja korroosionkestävien kuljettimien toimittajana. Suunnittelemillamme kuljettimilla käsitellään muutamia sovellutuksia mainitaksemme mm. juustoja, leivonnaisia, tölkkejä, makeisia, hiilihappojäätä, likaisia astioita ja leikkaussalivälineitä. Käytämme ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa kuljettimissamme korkeatasoisia komponentteja ja alan viimeisintä valmistusteknologiaa. Poikkeuksetta kuljettimet ovat osana suurempaa järjestelmää johon liittyy leikkureita, pakkauskoneita, pesukoneita tai muita koneita. Sähköisessä yhteensovittamisessa, eli ohjausjärjestelmissä ja sähköistyksessä, toimimme yhteistyössä alan tunnettujen yritysten kanssa. Panostamme kuljettimien tuotekehitykseen jatkuvasti.